Cleverian logo

Introduction

Englanti

My name is Elli Toivonen and i am the person behind prefix Cleverian. I was born in Salo at year 1988 and the first dog came to our family when i was three years old. That dog was german shepherd Ronda (Futuras Ronda 14.4.1991-21.4.2005). She teached me how to live with dogs, she was my "big sister". Ronda didn´t have one teeth and thats the reason why she never went to shows. She were wery loved by the whole family but she passed away at the age of 14.

 

At 2002 i did get my first dog Nuuti (22.2.2000-21.5.2008). He was a streetdog at Estonia but came to us through Pelastetaan Koirat ry. No one realy knows how old he realy was but he were the best dog that anyone could wish.

 

My first poodle Arska (Joiner´s Quality Afina Arnold) came to me at the end of year 2004, and thats when i started to take an interest in dog shows. Arska has teached me lots of poodle attitude and its not allways so easy. But i fell in love. At 2010 i got my prefix Cleverian and the first puppies were born. As a breeder i do my best that you can enjoy the lovely personality and outstanding appearance of a POODLE.

 

I live in Muurla with my hunsband an two kids (born in -10 & -12). Our dogs live with us as a familymembers.

 

 

Suomi

Nimeni on Elli Toivonen ja minä olen henkilö Cleverian villakoirien takana. Synnyin 1988 Salossa ja ensimmäinen koira perheeseemme tuli, kun oli kolmevuotias. Se koira oli saksanpaimenkoira (Futuras Ronda 14.4.1991-21.4.2005). Hän opetti minulle miten koirien kanssa eletään ja oli "isosiskoni". Rondalta puuttui yksi hammas jonka takia harrastusinto hiipui kun valionarvosta tuli mahdottomuus. Hän oli hyvin rakastettu koko perheen kesken ja hänet jouduttiin lopettamaan kunioitettavassa 14-vuoden iässä nisäkasvainten vietyä voiton.

 

Vuonna 2002 sain ensimmäisen oman koirani, pitkällisen mankumisen jälkeen. Se koira oli Nuuti (22.2.2000-21.5.2008), rescue-koira virosta. Kukaan ei oiekasti tiedä hänen taustoistaan mitään, mutta hän oli ehdottomasti maailman hyväntahtoisin ja rakastavin koira mitä kukaan voi toivoa. Nuutin kanssa tuli harrastettua melkein jokaista lajia mitä mieleen juolahti.

 

Ensimmäinen villakoirani Arska tuli minulle loppuvuodesta 2004, ja se oli aika jolloin aloin kiinnostumaan myös koiranäyttelyistä. Arska on opettanut minulle paljon villakoiran todellisesta asenteesta ja se ei aina ole niin helppoa. Mutta minä rakastuin rotuun ja pois en vaihtaisi!

 

Vuonna 2010 sain kennelnimeni Cleverian ja ensimmäiset pennut syntyivät. Kasvattajana pyrin siihen että sinä saat nauttia rakastettavasta luonteesta ja upeasta ulkonäöstä jonka vain VILLAKOIRA voi tarjota. Terveyttä unohtamatta. Ostaessasi pennun minulta saat mukaasi kattavan pentupaketin lisäksi kasvattajan joka on aidosti kiinnostunut kasvattiensa elämänkäänteistä sekä tavoitettavissa lähes kellon ympäri. Jos en heti vastaa soitan kyllä takaisin. Minusta mikään kysymys ei ole turha ja avustankin pentujeni omistajia vähintääkin oikealle tiedonlähteelle jos sitä en itse pysty tarjoamaan. Vaikken enää aktiivisesti ehdi toiminnallisia lajeja harrastamaan, minulta löytyy kuitenkin kiinnostus ja jonkinasteinen kokemus myös muista lajeista kuten agilitystä, tokosta kuin myös hausta ja jäljestä.

 

Asun mieheni ja kahden lapseni (synt. -10 & -12) Muurlassa omakotitalossa jossa koiramme ovat perheenjäseniämme ja pyrkivät valtaamaan mahdollisimman suuren osan sängystämme. Pienten lastemme kanssa koirat ovat tottuneet elämään, mutta äitinä en ehdi ihan niin paljon enää harrastamaan näyttelyissä yritän pyöriä sen mitä kukkaron nyörit periksi antavat. Trimmaan ja esitän koirani itse ja kasvattejakin niin paljon kuin suinkaan ehdin.

Elli ja Inkeri Elli ja Piikki